Iedereen kent het moment wel van de huisartspraktijk binnenlopen. Dit immense gebouw heeft vaak meerdere wachtruimtes, afdelingen en ingangen/uitgangen. Soms zit er ook een apotheek in de huisartspraktijk. Om de cliënten in zulke gebouwen goed te begeleiden naar waar ze naartoe moeten, is een speciale routebeschrijving nodig. En huisartspraktijken maken vaak gebruik van een kleurcodering in de vloer. De oranje lijn voor afspraken, groen voor inloopspreekuur en geel voor bijvoorbeeld het afhalen van recepten in de apotheek. Deze belijning is vaak aangebracht in de vloer. En wij vertellen u precies hoe dat wordt gedaan

Belijning in gietvloer

In nagenoeg alle huisartspraktijken vindt u een gietvloer, omdat de belijning hier simpelweg op gedrukt kan worden. Over de laatste gietvloermortellaag wordt de belijning aangebracht. Die kan dan helemaal drogen. Daarna wordt de beschermende vloercoating aangebracht en zo droogt de belijning op in de vloer. Bovendien kan men antislip in de vloer aanbrengen. Dit zorgt voor nog meer veiligheid, omdat dan ook de mensen die minder stabiel op de benen staan meer grip hebben. 

Andere kenmerken van een gietvloer

Een gietvloer is niet alleen vanwege de belijning en antislip de populairste keuze voor huisartspraktijken. De onderhoudsarme, krasvrije en volledig waterdichte kenmerken van de gietvloer spelen zeker ook een rol bij deze populariteit. Helemaal in praktijken waar hier en daar vloeistof kan morsen, is een waterdichte vloer belangrijk. Even afnemen met een doek of met de reinigingsmachine en klaar is Kees! 

Hoe wordt een gietvloer aangebracht

Een gietvloer wordt in meerdere lagen aangebracht, maar daar begint het proces niet. Allereerst moeten de meubels verwijderd worden en kijkt men naar de staat van de ondervloer. Alle scheuren en andere beschadigingen worden opgevuld en er wordt een speciale hechtprimer aangebracht. Daarna is het aan de gietvloerspecialisten om de gietvloermortel aan te brengen. Afhankelijk van de dikte van de vloer brengt men enkele lagen aan. Iedere laag krijgt voldoende tijd om volledig uit te harden. En is de laatste laag droog, dan wordt de eventuele belijning aangebracht en kan de vloercoating eroverheen. 

Pin It on Pinterest